Fokkerij doelstelling

Ons fokdoel is 2 ledig, het fokken van een goed dressuurpaard als ook een goed springpaard.

Wij gebruiken hiervoor een aantal stammen, voor de dressuur hebben wij de bekende Zelma stam gebruikt tot het jaar 2019, de Worona I stam tot het jaar 2020 en de meest bekende stam van Nederland de Lottie-Zottie stam tot op heden. Voor de springpaarden gebruiken we één van onze eigen gefokte merries uit de fokfamilie 157 waar zowel Nationaal als Internationaal veel bekende sport paarden, maar ook GGK hengsten van rond lopen.

Ons doel is altijd om een luxer model paard met een nog actiever achterbeen gebruik en een vrijere schouder beweging te fokken bij de dressuur paarden zodat het paard in elke takt over de juiste balans mag beschikken, maar het meest belangrijke een zeer goed karakter. Onze gefokte paarden zijn zowel voor de recreant als ook de Pro geschikt en te rijden.

We kunnen u als u een door ons gefokt paard op stal krijgt of veulen heeft gekocht wat door ons is gefokt altijd adviseren hoe het karakter van de betreffende lijn in elkaar steekt.

Bij de spring gefokte paarden kijken wij ook naar karakter en vermogen van de te gebruiken hengsten. Deze karakter eigenschappen zijn goed verankerd in onze stam welke nog terug mag vallen op een echte Groninger basis.

Wij vinden het belangrijk dat een paard voor je wil werken met een behoorlijk scheut moed in het bloed. Onze spring gefokte paarden hebben minimaal een springindex van 130 en hoger en een bloedvoering percentage van 40% en hoger. Wanneer u onze fokmerrie Diquisen bekijkt ziet u hoeveel sport er uit deze stam komt.

Kortom zoekt u ook zelf een goed bewegend veulen met een bewezen goed fundament en karakter informeer dan gerust naar onze paarden of wij iets op dit moment voor u te koop hebben staan.

Mocht u in de toekomst gaan fokken met één van onze merries dan vernemen wij graag de verdere voortgang en houden dan graag contact.

Sharing is caring